Direcció

Llúcia Oliva, periodista i documentalista independent.

Llúcia Oliva

I la lluita continua” és el tercer documental que ha fet com a documentalista independent. El seu objectiu és recuperar la memòria oral de la resistència a la dictadura franquista, un esforç de recuperació de la memòria col·lectiva al que Llúcia Oliva s’ha dedicat aquests darrers anys. Fruit d’aquesta tasca son també els documentals: “Hereus d’un cardenal proscrit” (trailer), premi MemoriReus 2018, i “Santuaris de l’antifranquisme” (trailer)  emès per el programa “Sense Ficció” de TV3.

Llúcia Oliva ha treballat en premsa, ràdio i televisió. Durant 20 anys va estar a TVE des d’on va contribuir a renovar el contingut i la narrativa dels informatius de televisió a Espanya. També va ser-ne corresponsal i enviada especial a una dotzena de països. Com a corresponsal de TVE a Moscou va cobrir el final de la Unió Soviètica i com a primera corresponsal de TV3 als Estats Units, va cobrir la primera administració Reagan.

Ha estat formadora de periodistes en diverses universitats i empreses de televisió a Espanya i a l’estranger. És co-autora d’un llibre clàssic a les escoles de periodisme “Las noticias en Radio y Televisión”.

Va estudiar periodisme i filologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i, gracies a dues beques Fulbright, va cursar un màster a The University of Wisconsin – Madison, (1996) i un altre a L’American University de Washington D.C. (1986), als Estats Units.

Altres documentals de Llúcia Oliva son:

  • “Pesadillas Americanas”, premi al millor documental de l’any 2009 de l’American Association of Hispanic Journalists.
  • “En Nombre de Dios”, premi al millor documental de l’any 2006 de l’American Association of Hispanic Journalists
  • “Sierra Leone, marcados por la guerra”, premi del Defensor del Menor y de la Asociación de la Prensa de Madrid, 2006.
  • “Objetivo: matar a Franco”, 1984.

Descarrregar CV

Teasers in English

I la Lluita continua


Santuaris de L’antifranquisme